Felhívás víziállások (stégek) jogszerűvé tételére

Tisztelt Létesítő/Használó!


Tájékoztatjuk, hogy az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a vagyonkezelésében lévő csatornáin elhelyezett víziállások (stégek) meglétének jogszerűségét ellenőrzi. Víziállás csak a meder kezelőjének hozzájárulásával létesíthető a 147/2010. (IV. 29.) Kormányrendelet 66. § (2) bekezdése szerint.
Jogszerűtlenül vannak a Magyar Állam tulajdonában és Igazgatóságunk vagyonkezelésében lévő csatornák (pl. Kiskunsági-főcsatorna, Fűzvölgyi-főcsatorna, Ferenc-tápcsatorna) medrében azok a víziállások, amelyeket az általuk elfoglalt ingatlanrészre vonatkozó érvényes bérleti szerződés (hozzájárulás) nélkül létesítettek illetve használnak.
A hozzájárulási kérelem az ADUVIZIG honlapjáról is letölthető.
Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a jogszerűtlenül elhelyezett víziállások létesítőjét a vízügyi hatóság annak elbontására kötelezheti a 72/1996. (V. 22.) Kormányrendelet 18. §-a alapján.

 

Kérjük, hogy az elbontás elkerülése érdekében szíveskedjen felvenni a kapcsolatot az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósággal mint a meder kezelőjével az alábbi elérhetőségeken:

  • telefon: 79/525-100

  • e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Letölthető dokumentumok:

 

Rövid tájékoztató a víziállások (stégek) belvíz- és öntözőcsatornákon történő elhelyezéséről

 

Vízállások ügyintézése

 

1. sz. melléklet - Kérelem és tulajdonjogi nyilatkozat

 

2. sz. melléklet - Nyilatkozat (szomszédos, 10 méteren belüli vízállás elhelyezéséről)

 

3. sz. melléklet - Kérelem (eladás/ajándékozás)