Dr. Benedek Pál települési vízgazdálkodási innovációs díj

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MaSzeSz) innovációs versenyt hirdet általános iskolai 7-8 osztályos és középiskolás diákok részére.

Bővebben...

Vízügy, mi így szeretünk!

"Vízügy, mi így szeretünk!" kisfilm.


Megtekintés

A Hónap Műtárgya - január

Rőzsekötő-tű az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság gyűjteményéből.
A rőzsét az elmúlt évtizedekben gyakran alkalmazták laza talajú folyófenék, ill. meder- és partoldal védelmére. Lágyított vashuzalt felhasználva a tű segítségével fűzfanyalábokat kötöttek össze, hogy végül egy összefüggő, lepedőszerű rőzseréteget kapjanak.

Bővebben...

Alkotói szabadságra megy a Duna Múzeum

2018 márciusának utolsó napján bezár az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum. A jelenleg is látogatható, immár 17. évét taposó állandó kiállítás érdemei elismerése mellett nyugdíjba vonul, hogy aztán egy esztendő elteltével átadja helyét egy merőben új kiállításnak. A látogatóknak közel három hónapja maradt, hogy még utoljára végigjárják a 2001-ben megnyílt, több hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett tárlatot. A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezért idén januárban is látogatható a múzeum, a keddi napok kivételével minden nap 10-16 között várják a régi-új érdeklődőket. A zárva tartás azonban nem lesz teljes: a látványraktár továbbra is fogad látogatókat, múzeumpedagógiai foglakozások igénybevételére is lesz lehetőség.

Bővebben...

Hidrológiai Emlékparkot avattak Kaposváron

Az ünnepélyes megnyitóra 2017. október 24-én került sor az árvízcsúcs-csökkentő komplexum üzemi területén.  A Hidrológiai Emlékparkot a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Somogy Megyei Szervezete az MHT megalakulásának 100. évfordulója és a Területi Szervezet megalakulásának 45. évfordulója tiszteletére hozta létre. Az emlékpark kialakításában nagy segítséget nyújtott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Bővebben...